vissza az áttekintéshez

Recept

Alma-körte saláta kéksajt öntettel

Egyszerű, gyors, mégis igazán különleges saláta. Kiváló nyári vacsora!

Stacked pear and apple slices topped with creamy sauce and walnuts, served with greens on a white plate.

Gyors és egyszerű alma-körte saláta kéksajt öntettel – frissítő gyümölcsös recept 15 perc alatt

Az alma és körte frissessége, a madársaláta ropogóssága, valamint a kéksajt karakteres íze egy ínycsiklandó, 15 perc alatt elkészíthető salátában találkozik. A diós ropogós textúra és a krémes kéksajtos öntet teszi igazán különlegessé ezt a receptet.

Ez a gyors saláta recept ideális választás, ha:

egészséges, gyümölcsös salátát keresel,

kéksajtos öntettel szeretnél valami újat kipróbálni,

egyszerű, de látványos fogást készítenél vendégváráshoz vagy hétköznapi étkezéshez.


Hozzávalók

(2 adag)

Saláta

Öntet

15 perc elkészítési idő


Elkészítés

  1. Az almát és a körtét mandolinnal, vagy egy jó éles késsel felszeleteljük.

  2. A szeleteket citromos vízbe tesszük, nehogy megbarnuljanak.

  3. A tejfölt, a fehérbor ecetet és a majonézt habverővel simára, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kéksajtot, az áttört fokhagyma gerezdet, majd sózzuk ízlés szerint.

  4. A gyümölcsszeleteket egymásra helyezzük, kis tornyot építünk belőlük. Madársalátával tálaljuk, megszórjuk morzsolt kéksajttal, és diódarabokkal, majd ráfolyatjuk a majonézes öntetet.