Recept
Alma-körte saláta kéksajt öntettel
Egyszerű, gyors, mégis igazán különleges saláta. Kiváló nyári vacsora!
Recept
Egyszerű, gyors, mégis igazán különleges saláta. Kiváló nyári vacsora!
Gyors és egyszerű alma-körte saláta kéksajt öntettel – frissítő gyümölcsös recept 15 perc alatt
Az alma és körte frissessége, a madársaláta ropogóssága, valamint a kéksajt karakteres íze egy ínycsiklandó, 15 perc alatt elkészíthető salátában találkozik. A diós ropogós textúra és a krémes kéksajtos öntet teszi igazán különlegessé ezt a receptet.
Ez a gyors saláta recept ideális választás, ha:
egészséges, gyümölcsös salátát keresel,
kéksajtos öntettel szeretnél valami újat kipróbálni,
egyszerű, de látványos fogást készítenél vendégváráshoz vagy hétköznapi étkezéshez.
(2 adag)
2 db közepes alma
2 db közepes körte
10 dkg madársaláta
5 dkg kéksajt (morzsolva)
1 marék dió
1 db citrom
4 ek tejföl
1.5 tk fehérborecet
2 ek majonéz
1 gerezd fokhagyma
100 g kéksajt (vagy ízlés szerint)
1 csipet só
15 perc elkészítési idő
Az almát és a körtét mandolinnal, vagy egy jó éles késsel felszeleteljük.
A szeleteket citromos vízbe tesszük, nehogy megbarnuljanak.
A tejfölt, a fehérbor ecetet és a majonézt habverővel simára, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kéksajtot, az áttört fokhagyma gerezdet, majd sózzuk ízlés szerint.
A gyümölcsszeleteket egymásra helyezzük, kis tornyot építünk belőlük. Madársalátával tálaljuk, megszórjuk morzsolt kéksajttal, és diódarabokkal, majd ráfolyatjuk a majonézes öntetet.