vissza az áttekintéshez

Alma-körte saláta kéksajt öntettel

Egyszerű, gyors, mégis igazán különleges saláta. Kiváló nyári vacsora!

Hozzávalók

(2 adag)

Saláta

Öntet

15 perc elkészítési idő

Elkészítés

  1. Az almát és a körtét mandolinnal, vagy egy jó éles késsel felszeleteljük.

  2. A szeleteket citromos vízbe tesszük, nehogy megbarnuljanak.

  3. A tejfölt, a fehérbor ecetet és a majonézt habverővel simára, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kéksajtot, az áttört fokhagyma gerezdet, majd sózzuk ízlés szerint.

  4. A gyümölcsszeleteket egymásra helyezzük, kis tornyot építünk belőlük. Madársalátával tálaljuk, megszórjuk morzsolt kéksajttal, és diódarabokkal, majd ráfolyatjuk a majonézes öntetet.

Még több recept