Alma-körte saláta kéksajt öntettel
Egyszerű, gyors, mégis igazán különleges saláta. Kiváló nyári vacsora!
Egyszerű, gyors, mégis igazán különleges saláta. Kiváló nyári vacsora!
(2 adag)
Saláta
2 db közepes alma
2 db közepes körte
10 dkg madársaláta
5 dkg kéksajt (morzsolva)
1 marék dió
1 db citrom
Öntet
4 ek tejföl
1.5 tk fehérborecet
2 ek majonéz
1 gerezd fokhagyma
100 g kéksajt (vagy ízlés szerint)
1 csipet só
15 perc elkészítési idő
Az almát és a körtét mandolinnal, vagy egy jó éles késsel felszeleteljük.
A szeleteket citromos vízbe tesszük, nehogy megbarnuljanak.
A tejfölt, a fehérbor ecetet és a majonézt habverővel simára, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kéksajtot, az áttört fokhagyma gerezdet, majd sózzuk ízlés szerint.
A gyümölcsszeleteket egymásra helyezzük, kis tornyot építünk belőlük. Madársalátával tálaljuk, megszórjuk morzsolt kéksajttal, és diódarabokkal, majd ráfolyatjuk a majonézes öntetet.