vissza az áttekintéshez

Recept

Szilvás-mandulás galette

A klasszikus, elronthatatlan francia pite!

Rustic Szilvás-mandulás galette topped with powdered sugar being dusted, featuring a flaky crust and visible almond slices, set against a dark background.

Fedezd fel a klasszikus francia Szilvás-mandulás galette varázsát ezzel az egyszerű és gyors szilvás recepttel, amely tökéletes választás lehet hétvégi sütéshez vagy vendégváráshoz! A vajban gazdag omlós tészta, a lédús szilva és a pirított mandulapehely együttese egy 55 perc alatt elkészíthető gyümölcsös pitét eredményez, amely garantáltan mindenkit levesz a lábáról.


Hozzávalók

(4 adag)

55 perc elkészítési idő


Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd az apróra vágott hideg vajjal morzsás állagúra dolgozzuk.

  2. Hozzáadjuk a tojást, tésztává gyúrjuk, majd fóliával betakarva fél órát hűtőben pihentetjük.

  3. A pihentetett tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd a cukorral és a mandulával elkevert szilvát a közepére halmozzuk.

  4. Felhajtjuk a tészta szélét, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, aranybarnára sütjük.

  5. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Sütési hőfok: 180°C