Fedezd fel a klasszikus francia Szilvás-mandulás galette varázsát ezzel az egyszerű és gyors szilvás recepttel, amely tökéletes választás lehet hétvégi sütéshez vagy vendégváráshoz! A vajban gazdag omlós tészta, a lédús szilva és a pirított mandulapehely együttese egy 55 perc alatt elkészíthető gyümölcsös pitét eredményez, amely garantáltan mindenkit levesz a lábáról.
Hozzávalók
(4 adag)
25 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
1 db tojás
15 dkg vaj
25 dkg szilva
2 ek nádcukor
3 ek mandulapehely
55 perc elkészítési idő
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd az apróra vágott hideg vajjal morzsás állagúra dolgozzuk.
Hozzáadjuk a tojást, tésztává gyúrjuk, majd fóliával betakarva fél órát hűtőben pihentetjük.
A pihentetett tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd a cukorral és a mandulával elkevert szilvát a közepére halmozzuk.
Felhajtjuk a tészta szélét, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, aranybarnára sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőfok: 180°C