vissza az áttekintéshez

Szilvás-mandulás galette

A klasszikus, elronthatatlan francia pite!

Hozzávalók

(4 adag)

55 perc elkészítési idő

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd az apróra vágott hideg vajjal morzsás állagúra dolgozzuk.

  2. Hozzáadjuk a tojást, tésztává gyúrjuk, majd fóliával betakarva fél órát hűtőben pihentetjük.

  3. A pihentetett tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd a cukorral és a mandulával elkevert szilvát a közepére halmozzuk.

  4. Felhajtjuk a tészta szélét, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, aranybarnára sütjük.

  5. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Sütési hőfok: 180°C

Még több recept