vissza az áttekintéshez

Sárgabarack-krémleves túrógombóccal

Klasszikus recept, modern köntösben.

Hozzávalók

(4 adag)

Leves

Túrógombóc

40 perc elkészítési idő

Elkészítés

  1. A sárgabarackot kimagozzuk, és apró kockára vágjuk.

  2. Az összevágott barackot két evőkanál vízzel feltesszük főni.

  3. Amikor a barack levet ereszt, ízlés szerint cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a maradék vizet, és néhány percig tovább főzzük.

  4. Ha a barack teljesen megpuhult, botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű lenne, kevés víz hozzáadásával hígíthatjuk.

  5. A barackpürét visszatesszük a tűzre, és felmelegítjük.

  6. A tejszínhez kanalazunk egy keveset a barackból, majd jól elkeverjük. Ezt egészen addig ismételjük, amíg a tejszín és a barack azonos hőmérsékletű lesz.

  7. A langyos tejszínt folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a barackhoz.

  8. Néhány percig tovább melegítjük a levest, majd elzárjuk alatta a lángot, és lehűtjük.

  9. Közben elkészítjük a túrógombócot: a túrót villával összetörjük, majd kikeverjük a tojással, a cukorral és a sóval.

  10.  A túrókrémhez keverjük a búzadarát, majd a masszát habzsákba töltjük.

  11.  Kinyomjuk a habzsákból a túrós masszát, melyből konyhai olló segítségével egycentis galuskákat vágunk a lobogó, forró vízbe.

  12.  Amikor a túrógombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanál segítségével tálba szedjük őket.

  13.  A levest hidegen, langyos túrógombócokkal és kekszmorzsával megszórva tálaljuk.

MÉG TÖBB RECEPT